Hink-stap-sprong: HTML, CSS en JavaScript in de klas

Dagelijks spenderen we uren online. Via apps, onze laptop en zelfs smarttelevisies! We gebruiken talloze online diensten, bereikbaar met een vingerknip. We zijn omgeven met computertaal, maar snappen er vaak niets van. Dagelijks worden er problemen opgelost door middel van aan app of stuk code, maar veel mensen kunnen die oplossingen niet bedenken. Daar proberen we in de lessen informaticawetenschappen een mouw aan te passen!

Leerlingen uit de eerste en tweede graad leren hoe ze de structuur en inhoud van een site kunnen bouwen, een aantrekkelijke site ontwerpen en verdiepen zich in JavaScript. Dat laatste wordt gebruikt om een site dynamisch te maken, als basis voor een app of zelfs voor het ontwerpen van een game! Onze leerlingen van het My Ghent 2050 programmeren hun Minecraft-omgeving in JavaScript!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *